Gemeente Lansingerland

Reeks animatievideo’s zorgt voor duidelijke communicatie

Videografie

Onze uitdaging

Eerder hebben we voor Gemeente Lansingerland een hele reeks gemaakt aan instructievideo’s om het proces van Centraal Tellen op beeld te brengen en overzichtelijk te maken voor iedereen die hierin meehelpt. Nu wenste de communicatieafdeling om al deze video’s om te zetten naar animatievideo’s. Een goed idee als je het ons vraagt!

Onze aanpak

Voor Centraal Tellen geldt dat het proces iedere keer hetzelfde is. We moeten dus een tijdloze animatievideo creëren, die vaker gebruikt kan worden. Omdat Gemeente Lansingerland een overheidsorganisatie is, moeten de video’s tevens digitaal toegankelijk zijn. Dat betekent dat we alles moeten voorzien van ondertiteling, een transcriptie en een audiodescriptie. We starten met scripts en duidelijke instructies om vervolgens te starten met de designfase. We ontwerpen alle elementen die terugkomen in de animatievideo’s. Iedereen tevreden? Animeren maar!

Resultaat

We hebben van A tot Z het proces weten te begeleiden, van scriptbespreking en visuele elementen. Dit met een complete reeks aan animatievideo’s tot eindresultaat, waar iedereen tevreden mee is! Vlot en duidelijk, maar ook aantrekkelijk om naar te blijven kijken. Voor de duur zijn we uitgegaan van verkorte versies als het gaat om de beeldvideo’s die eerder gerealiseerd zijn en waar de animaties op gebaseerd waren.

Hier ook staan binnenkort?
Neem contact op en daag ons uit.

🍪 Yum, wij hebben een speciaal recept voor onze cookies!