corona cases

Ruim 40.000 lokale mensen bereiken met video’s voor thuis sporten

Inlogportal en videografie voor thuis sporten

Kort na de bekendmaking van de maatregel waarbij sportcentra de deuren moesten sluiten, zaten we met de directie van De Viergang (op afstand) om de tafel. Als de periode van deze maatregel lang zou aanhouden, was het vanzelfsprekend dat er een enorm verlies aan leden zou ontstaan. Bovendien betalen leden een maandelijks abonnement waar ze, bij gesloten deuren, eigenlijk niks voor terugkrijgen.

Binnen een week ontstond het concept ‘Viergang Thuis’, waarbij alle leden toegang kregen tot een inlogpagina die we hebben ontwikkeld op de website. De communicatie liep efficiënt en snel via onze e-mailmarketing. Na het inloggen waren alle lessen te volgen via video’s die eerder door ons, gelijk in de eerste week, zijn opgenomen. Verder verzorgen we verschillende livestreams die via de pagina gevolgd kunnen worden. Vanaf de livegang maken we nu dagelijks nieuw beeldmateriaal om leden te blijven binden.

Resultaat

De video’s en livestreams bleken al snel een enorm succes. Los van de positieve reacties bij leden, hadden we ook een lokaal bereik van meer dan 42.000 (!) Facebook-gebruikers. Dit viel op bij andere media, wat zelfs resulteerde in een landelijke samenwerking met Decathlon Nederland. Ruim 200.000 mensen ontvingen een nieuwsbrief met een verwijzing naar ‘Viergang Thuis’.

RV Webdiensten heeft ons direct geholpen toen onze sportschool noodgedwongen dicht moest vanwege het coronavirus. In korte tijd hebben wij een mooi platform met elkaar weten neer te zetten ‘Viergang Thuis’ en hebben wij al onze lessen gefilmd. Een hele fijne en snelle samenwerking met veel potentie.

bekijk project ik wil dit ook
Viergang thuis sporten